Picture
Lezajlott az idei első futam az RF1Team mezőnyébe. A szezonkezdés nagyon jól sikerült. A teszteken igen jól sikerült a felkészülés. Az időmérő edzést sikerült megnyernem. A rajtom nem sikerült igazán jól, mivel Takács Ákos lerajtolt és igazán jó tempót diktált. Nem sikerült rá közelednem és igen szép előnyt épített fel magának. Én egy kiállásos taktikán akartam megoldani a dolgot és ez sikerült is. Takács viszont két kiálláson volt, így előnyöm volt és vezettem a futamot. A futam hátralévő részén hibázott is egyet, így sikerült is megnyernem a futamot. A következő állomás Sepangban lesz szombat délután, remélhetőleg sikerül ismét a győzelemért harcolnom.

 
Picture
Lezajlott a Racingzone F1 Belga Nagydíja. A bajnokság egyenlőre jól alakul, mivel sikerült átvennem a vezetést ezzel a futamgyőzelemmel. Az időmérő nagyszerűen alakult, sikerült 1:46 alá bemennem és három tizeddel megnyernem Kóbori Zsolt előtt az időmérő edzést. A rajtom nagyszerűen sikerült. Már az első kanyar után egy másodperces előnyre tettem szert. Aztán Kóbori elég szép tempót ment a Renault volánja mögött és próbált rám hatást gyakorolni. Egy-egy körben jobban ment, mint én, de hibázott, így igen nagy előnyre tettem szert. A verseny végére Kóbori csúnyán összetörte az autóját, így Vajnay Tamás vette át a második helyett, így ismét sikerült kettős győzelmet aratnunk a Red Bull volánja mögött. 

 
Picture
Holnap este folytatódik a RacingZone F1 bajnoksága, amely ezúttal Belgiumba látogat. A bajnokságban jelenleg a 2. helyen állok 6 ponttal lemaradva Várhegyi Bencétől. Remélem Spa sikerül majd ismét a győzelemért harcolnom, azért, hogy csökkentsem a hátrányom a pontversenyben. Minket 32 kör fog várni majd. Remélem a csapattársaim is jó helyen végeznek majd, mert a csapatbajnokságba is nagyon számítanak a pontok. A futamot holnap élőben közvetíti az OSTv.

 
Picture
Holnap kezdetét veszi az RF1Team 10 futamos szezonja. A mezőny először Ausztráliába látogat, ahol 32 kör várja a pilótákat. A teszteken egyenlőre nagyon remekül működik az autó, hiszen 9 tizedes előnyöm van egyenlőre, így nagyon bizakodva várom a bajnokság kezdetét. A csapattársam a szezonban Bagi Norbert lesz, aki egyenlőre még nem sokat tesztelt, de remélhetőleg holnap ő is rajthoz áll és jó helyen végezz. A futam tehát január 12-én kerül megrendezésre az OSTv képernyőjén 17 órai kezdettel. 

 
Picture
Lezajlott az első tesztfutam az idei Holsos szezonból amelyet Monzába rendeztek meg. Nagyon új tűnik, hogy szerződésem lesz jövőre a Mercedes csapatban, így ennek nagyon örülök. A tesztfutamon a Mercedes volánja mögött róttam a köröket, amelyek nem is voltak lassúak. A pole pozíciót sikerült megszereznem. A rajtom nem sikerült igazán jól, Szűcs Zsolttal és Kovács Gyulával harcoltam az első helyért. Szűcs Zsoltival nagyon élveztem a csatát. Ő a 13. körben hibázott és így sikerült elmennem, Kovács viszont lassabb volt nálam, így sikerült egy jó kis előnyt kiépítenem. A futam utolsó felében is nagyon élveztem az autó viselkedését és minden probléma nélkül sikerült megnyernem a futamot. A következő tesztfutam jövőhét hétfőn kerül megrendezésre Melbournebe, ahol 44 kör vár majd ránk!

 
Picture
Lezajlott a RacingZone F1 olaszországi versenyhétvégéje, amelyet Monzába rendeztek meg és 42 kör várt a versenyzőkre. Sajnos most nem tudtam az élmezőnyben menni, mivel egy teljesen új helyett kellett megszoknom és csak itthon tudtam igazán tesztelni a megszokott kormánnyal. Az időmérőn sikerült a 10. helyet megszereznem. A rajtom igen jól sikerült, két helyet jöttem előre. Sikerült egy közepes tempóra beállni és vártam a pillanatot, amikor a nagy ellenfelem Várhegyi Bence hibázni fog. Ez sajnos nem következett be, de sokáig közvetlen előttem haladt 2-3 másodperccel lemaradva. Végül a futam végén majdnem eldobtam a vasat, de végül sikerült a 9. helyet megszereznem Monzában. Várhegyi a 7. helyet szerezte meg, így ő most 6 pontra növelte az előnyét a bajnokságban. Remélhetőleg Spaban sikerül majd javítanom és egy kiváló eredményt elérnem. 

 
Picture
Kellemes Karácsonyi Ünnepet kívánok minden kedves ismerősömnek, barátaimnak és azok családjainak, versenytársamnak és rajongóimnak. Remélhetőleg mihamarabb viszontlátjuk egymást a versenypályákon. Idén még egy verseny vár ránk, ami eldönti, hogy hányadik leszek a HunWEL WTCC bajnokságában. 

 
Picture
Szombaton lezajlott a Racingzone F1 Bahraini versenyhétvégéje. A verseny elején úgy tűnt, hogy legyőzhetetlenek vagyunk. Az időmérő edzést sikerült megnyerni, majd 7 tizedes előnnyel, amivel már bizakodottan vártam a jó eredményt. A rajtom nem sikerült igazán jól, hisz Fekete Krisztián le is rajtolt, de az első kanyarba sikerült visszatámadnom és visszavennem az első helyet. Aztán próbáltam minél jobb tempót diktálni, hogy elszakadjak az üldözőimtől. Tóth Csabának és Zolcsák Tamásnak sikerült felvenni velem a tempót, ami jó volt abból a szempontból, hogy ne legyen unalmas futamom. A verseny vége felé érkezve nagyon visszakellet vennem, mivel csapattársam kilökött ezért 80 L-es tankkal nagyon nehéz volt közlekedni és vigyáznom kellett, mivel nagyon könnyű hibázni. A futam utolsó 2 körébe Zolcsák Tamás teljesen utolért és az utolsó kör utolsó kanyarjába jobban gyorsított ki, amivel 3 századdal megtudta nyerni a futamot. A következő futam két hét múlva kerül megrendezésre Monzaba, január 5-én. 

 
Picture
Lezajlott a MASZOSZ 2012 idei utolsó versenyhétvégéje, amelyet Monacoba rendeztek meg. Az időmérő edzés nem igazán sikerült, csak a 10. helyet tudtam megszerezni. A rajtom nagyon rosszul sikerült, nem igazán találtam magam és az autó is visszafulladt. Visszaestem egészen a 16. helyre, ahonnan próbáltam feltornászni magam. Az első néhány körben nagyon óvatosan mentem vigyáztam az autóra, ami a futam végére kifizetődött. A verseny 15. körétől felvettem a ritmust a többiekkel és próbáltam a határokon menni. Szépen lassan jöttem fel, egészen a 8. helyig, ahol Suborits Péterrel álltam le csatázni. Sikerült tartani őt, nem tudott megelőzni. A futam végére a 7. helyen találtam magam. Ennek az eredménynek nagyon örülök itt a hercegségben, mivel nagyon kemény futam volt és csak kisebb sérüléseket kaptam. A 2012-es évben tehát ez volt az utolsó RFT futam. A soron következő kanadai Nagydíjon nem tudok részt venni, ezért egy futam kimarad, de aztán újult erővel fogok harcban szállni a helyezésekért. 

 
Picture
Lezajlott a HunWEL WTCC belga versenyhétvégéje, amelyet ezúttal Zolderbe rendeztek meg. Az első futamra sajnos nem értem ide, ezért sajnos nem borítékolható a bajnoki cím. Idén tehát már nem lehetek már bajnok. Ezzel az egy futam kihagyással visszaestem egészen a 4. helyig. A második futamra viszont odaértem és az utolsó helyről kellett rajtolnom. Az utolsó helyről egészen az 5. helyig jutottam. Vass Gábor a 3. helyen végzett, amivel 8 pontos előnyre tett szert előttem. Annyi jó volt az egészből, hogy így most súlyt dobok, így a következő futamra előnyöm lehet, de lehet segítenem kell csapattársamat, így nehéz lesz két dologra összpontosítani. Remélem most mellém áll a szerencse és sikerül a 3. helyet megszereznem a bajnokságba. A következő egyben utolsó futam Monzába kerül megrendezésre az év utolsó előtti napján. Remélem csapattársam Vajnay Tamás elhódítja a bajnoki címet, így majd méltóképpen ünnepelhetjük az új évet!

  Következő események
  RacingZone F1 2013
  Helyszín: Monaco
  Időpont: 2013.04.12.
  Időmérő: 19:20-19:40
  WU: 19:40-19:50
  Verseny: 19:50-20:20
  Élőben az OSTv-n 

  MASZOSZ F1 2012
  Helyszín: Szingapúr
  Időpont: 2013.04.10.
  Időmérő: 18:20-19:40
  WU: 19:40-19:50
  Verseny: 19:50-20:20
  Élőben az SSTV-n

  HOLS F1 2013
  Helyszín: Kanada
  Időpont: 2013.04.22.
  Időmérő: 18:30-19:30
  WU: 19:30-19:40
  Verseny: 19:40-21:00

    
  Kiemelt Támogatóim
  Picture